Workshop newborn fotografie

Woensdag 8 februari was het eindelijk zover: een privé cursus newborn fotografie. Ongeveer de enige dag dat het in Nederland sneeuwde, ging ik de weg op richting Friesland. Hier is de fotostudio van Bonnie gevestigd, onder de naam ‘Bonfoto’. Bonnie heeft al veel ervaring in het fotografievak, waaronder newborn fotografie. Waar zij eerst altijd op locatie werkte, komt nu iedereen naar haar eigen studio voor een fotoshoot en geeft ze diverse workshops aan andere fotografen. Zo ook 8 februari, aan mij! Om 10 uur kwam ik aan bij haar gezellige huis, wat voorheen een boerderij was. De zolder heeft ze helemaal omgebouwd tot haar studio. Ik keek mijn ogen uit, wat een mooie, grote ruimte!

Nadat we het uitgebreid hadden gehad over de juiste belichting, camera-instellingen, benodigdheden en andere technische dingen, gingen we aan de slag. Niet met een echte baby, maar met levensechte poppen. Deze poppen zijn qua grootte en gewicht vergelijkbaar met een echte baby en lenen zich daardoor goed voor dit soort workshops. We begonnen met het inbakeren van de baby. Door een baby in te bakenen, zorg je ervoor dat de baby zich veilig voelt (net als in de baarmoeder) en blijft daardoor vaak rustig. Ook het afspelen van baarmoedergeluiden kan daarbij helpen. Handig! Toen ik dat eenmaal onder de knie had, begonnen we met fotograferen. We liepen verschillende settings en poses door, waar inderdaad een heleboel leuke foto’s uitkwamen! (zie onderaan de pagina)

Met een voldaan gevoel stapte ik weer mijn auto in. Na deze workshop heb ik nóg meer zin om newborns te gaan fotograferen. Ben jij zelf in verwachting van een kindje of ken je iemand? Ik zou het erg leuk vinden om hem of haar vast te leggen! De fotoshoot zelf bied ik de eerstvolgende keren gratis aan. Je betaalt naderhand € 10,- per foto, waardoor je zelf de prijs kunt bepalen! Vind je bijvoorbeeld vijf foto’s erg mooi geworden, dan kost de gehele fotoshoot, inclusief vijf foto’s in hoge resolutie, slechts € 50,-! Misschien ook leuk om cadeau te doen?