Het land van de glimlach

Koh Lanta | schommelen in Old Town

Thailand wordt ook wel ‘het land van de glimlach’ genoemd. En terecht. De Thaise bevolking is onwijs vriendelijk. Ze geven je het gevoel dat je welkom bent en je niet op iedere hoek van de straat belazerd zult worden. Ik heb me hier niet één keer onveilig gevoelt. Alleen in het verkeer misschien, want ze rijden wel als gekken!

Maar Thailand is meer dan dat. Het is een land waar je je ogen uitkijkt. De natuur is hier zo uiteenlopend dat je het gevoel hebt dat je je iedere dag in een ander land bevindt. Je vindt hier prachtige natuurparken, rijstvelden, watervallen, noem maar op. En ga je naar het zuiden, dan vind je de mooiste stranden!

 

Daniëlle & Jeroen verloofd! | Railay Beach.

In 2013 reisde ik samen met Ted drie weken door Thailand. Dit beviel zo goed, dat we tegen elkaar zeiden: ‘hier willen we nog eens naar terug’. En dat klopt. Afgelopen najaar, oktober 2016, zaten we weer in het vliegtuig richting Bangkok. Ons plan? Twee weken door Zuid Thailand reizen. Maar niet met zijn tweetjes. We zochten hier Daniëlle en Jeroen, mijn zus en zwager, op. Zij hadden er inmiddels al 1,5 week opzitten. Een bijzondere vakantie, want Jeroen had haar in het begin van de vakantie ten huwelijk gevraagd!

Onze vakantie kon niet beter beginnen dan met deze tweedaagse excursie door het Khao Sok Nationaal Park. Dit beschermde gebied is werkelijk een klein paradijs op aarde.  Als fotograaf wil je hier eigenlijk alles tegelijk fotograferen, zo mooi als dat het is. Dit gebied bestaat voor een groot deel uit water met allemaal kleine eilanden.

Khao Sok Nationaal Park

Het grootste deel van de tocht deden we dan ook per boot. Maar we gingen ook aan kant om een grot te bekijken of een waterval te beklimmen. We verbleven deze nacht in bamboehuisjes op het water, echt back to basic. Het uitzicht vanaf deze huisjes was fenomenaal. En ’s ochtends sprong je zo het heerlijke warme meer in. Een unieke beleving.

Rafthuisjes in het Khao Sok Nationaal Park

Ook de rest van de vakantie zijn we op verschillende mooie plekken geweest. Twee hoogtepunten waren voor mij wel Railey Beach en Koh Lipe.  Railay is een klein schiereiland voor de Thaise kust tussen Krabi en Ao Nang. Het is alleen bereikbaar met de boot. Het is een strand zoals je deze alleen ziet in de reisbladen. Echt prachtig! Koh Lipe is een eiland helemaal in het zuidelijkste puntje van Thailand. Een echt bounty eiland dat nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Op het parelwitte strand was bijna niemand te bekennen. Heerlijk!

Apen gespot bij Phra Nang Beach

Railay Beach