Mijn eerste newborn shoot

Op vrijdag 24 februari werd Féline Jolie Klijn geboren: de prachtige dochter van Martin en Robin. Twee weken eerder dan de uitgerekende datum.  Dit betekende dat mijn eerste newborn shoot ook al iets eerder zou gaan plaatsvinden dan verwacht. Gelukkig had ik inmiddels alle spullen in huis en had ik al veel geoefend. Ik was er helemaal klaar voor!

Op woensdag 8 maart was het zover, precies een maand na mijn cursus. Féline was toen 12 dagen oud.  Toen ik eenmaal ál mijn spullen in de auto had weten te krijgen (ik heb spijt dat ik hier geen foto van heb gemaakt), ging ik op weg naar Hoofddorp.

Omdat Féline de hele week al erg onrustig was, besloten we haar in haar eigen kleertjes te fotograferen in plaats van naakt, wat bij newborn shoots gebruikelijk is. We begonnen met een paar foto’s van papa en mama met de kleine meid. Het was niet moeilijk om hier een mooi plaatje van te maken, want ze straalden één en al liefde uit! Ze vormen een mooi gezinnetje met zijn drieën.

Vervolgens heb ik Féline gefotografeerd in verschillende settings. Dit klinkt alsof ik even snel een paar foto’s heb gemaakt, maar dat is zeker niet het geval. Het is namelijk erg belangrijk dat Féline zich op haar gemak voelt en comfortabel ligt. En natuurlijk moet er tussendoor ook gevoed, verschoond en geknuffeld worden.  Ligt ze eenmaal in een goede positie te slapen? Dan kon ik ongemerkt een paar mooie foto’s van haar maken.

Een halve week later ben ik nog even bij ze langs gegaan om de foto’s te brengen. Martin en Robin konden niet wachten om ze te bekijken. Ze waren erg blij met het resultaat. Voor mij des te meer reden om hiermee door te gaan!

Ben jij zelf zwanger of ken je iemand die in verwachting is? Ik zou het onwijs leuk vinden om een newborn shoot te komen doen! De fotoshoot zelf is gratis. Je betaalt achteraf €10,- per foto die je wilt ontvangen in hoge resolutie (met een maximum van €150,-: dan ontvang je van mij alle foto’s). Zo kun je zelf bepalen wat je aan de foto’s uit wilt geven.