,

Cursus bruidsfotografie

De afgelopen twee dagen stonden helemaal in het teken van dé kus, hét ja-woord en andere onvergetelijke momenten van een bruiloft. Ik volgde namelijk een tweedaagse cursus trouwfotografie bij bruidsfotograaf Arjan van der Plaat (The Wedding Story). Twee dagen waarin één ding mij heel duidelijk is geworden: als bruidsfotograaf moet je van alle markten thuis zijn!

Zaterdag 24 juni stapte ik in de auto om naar Dordrecht af te reizen. Eenmaal aangekomen werd ik verwelkomd door Arjan en andere cursisten. De goede sfeer en energie was meteen te merken. Iedereen had er, net als ik, heel veel zin in!

We begonnen de cursus met de verschillende stappen die je als bruidsfotograaf doorloopt.  Van het kennismakingsgesprek en de voorbereiding op de bruiloft tot aan hét moment. Ook namen we de tijd voor een onderdeel waar ikzelf nog niet erg bekend mee was: de verschillende manieren van flitsen met een reportage flitser. Ondanks dat mijn voorkeur uitgaat naar natuurlijk licht, was het zeker een toegevoegde waarde om hier meer over te leren. Er zijn altijd momenten waarop een flitser eigenlijk noodzakelijk is, omdat er bijvoorbeeld geen tot weinig (natuurlijk) licht is!

De informatie van de eerste dag nog nauwelijks verwerkt, zaten we zondagochtend alweer klaar voor nóg meer informatie. Ook deze ochtendsessie was weer zinvol. Als bruidsfotograaf heb je de hele dag te maken met verschillende soorten locaties en licht, waarvan de één een stuk fijner is om te fotograferen dan de ander. Helaas heb je het niet altijd voor te zeggen en moet je het doen met een kleine badkamer, het felle zonlicht of een donkere feestzaal. Arjan leerde ons manieren om licht te analyseren en met deze verschillende (licht)situaties om te gaan. Ook gingen we dieper in op de drie elementen voor een geslaagde foto.

Al deze informatie namen we mee naar het Energieplein in Dordrecht. Hier stond er een bruidspaar klaar voor een fotosessie. We gingen het geleerde dus meteen in de praktijk brengen! Zie hieronder voor mijn resultaat.

1 september staat mijn eerste bruiloft op de planning. Ga jij binnenkort trouwen of zou je het leuk vinden om je bruidskleding weer een keer uit de kast te trekken voor een fotoshoot? Neem dan contact met me om. Ik zou het onwijs leuk vinden om dit bijzondere moment vast  te mogen leggen!